Trei membri ai unei bande de spargatori de automobile au fost ucisi si alti doi raniti in cadrul unei tentative de evadare dintr-un tribunal din apropierea Moscovei, unde erau judecati, anunta politia, citata de AFP.

Judecati pentru jaf armat, cei cinci barbati au "atacat politistii in liftul" tribunalului si "au incercat sa le ia armele", potrivit unui comunicat.

Un membru al Garzii nationale si doi politisti au fost si ei raniti in acest incident care a avut loc in jurul orei 11,00 GMT in acest tribunal situat la Krasnogorsk, la circa 20 km nord-vest de Moscova.

Membrii acestei bande, toti originari din Asia centrala, au semanat teroarea in regiunea Moscovei timp de doi ani si jumatate. Potrivit Comitetului rus de ancheta, modul de operare era intotdeauna acelasi: spargerea anvelopelor masinii pentru a forta oprirea sa, impuscarea soferului si jefuirea.

In total, membrii acestei bande supranumite "GTA" - o referinta la celebrul joc "Grand Theft Auto" - au ucis 17 oameni si risca inchisoarea pe viata, daca sunt declarati vinovati.