Moldovenii au iesit, duminica, in strada pentru a protesta fata de legea privind trecerea la sistemul de vot mixt,lege promulgata pe 20 iulie de catre presedintele Igor Dodon, relateazaUNIMEDIA. Proiectul privind votul mixt in Republica Moldova a fost aprobat in Parlamentul de la Chisinau in pofida protestelor cetatenilor, dar si a cererilor Comisiei de la Venetia si a UE ca Moldova sa nu renunte la votul uninominal.

Protestatarii au adoptat o rezolutie in care se arata ingrijorati de o posibila stopare a ajutorului financiar catre Republica Moldova si cer abrogarea legii cu privire la sistemul mixt de vot. Rezolutia este adresata autoritatilor de la Chisinau si a Uniunii Europene.

Protestatarii striga "Nu votul mixt", "Sa va fie frica, poporul se ridica", "Dodon - tradator", "Demisia", Dodon, nu uita, ai si tu celula ta", pecum si "Aramata rusa afara".

Manifestantii au programat si un mars pe traseul Sediul Partidului Socialistilor -Procuratura Generala- Resedinta de stat a Presedintelui Republicii Moldova- Ministerul Afacerilor Interne- Sediul Partidului Democrat.