Fortele antiterorism din Australia au dejucat un presupus complot pentru doborarea unui avion, a declarat premierul Malcolm Turnbull, dupa arestarea a patru suspecti intr-o serie de raiduri la Sydney, relateaza BBC News, citat de News.ro

In raidurile descrise drept o "operatiune majora antiterorism", anchetatorii au confiscat materiale care ar fi putut fi folosite pentru fabricarea unui dispozitiv explozibil improvizat.

Turnbull a anuntat ca masuri suplimentare de securitate au fost impuse pe aeroporturile interne si internationale.

Raidurile au avut loc in suburbiile Surry Hills, Lakemba, Wiley Park si Punchbowl, insa nivelul alertei teroriste ramane "probabil", a anuntat ABC.

Comisarul de politie Andrew Colvin a precizat ca cei patru arestati ar fi avut legaturi cu un presupus complot "inspirat de islamisti".

"In ultimele zile, fortele de ordine au aflat informatii care sugerau ca unele persoane din Sydney planuiau sa comita un atac terorist folosind un dispozitiv explozibil improvizat", a adaugat el.

Comisarul a explicat ca politia nu are inca date despre un "atac anume, despre loc, data sau moment" si se asteapta ca ancheta sa fie "lunga".

ABC citeaza o femeie din zona Surry Hills, potrivit careia fiul si sotul ei au fost arestati, dar au negat ca ar fi avut legaturi cu terorismul.