Un adolescent de 17 ani si-a pierdut viata, dupa ce a fost strivit de un tractor care avea rolul de recuperare a cablului de tractare a planoarelor pe Aerodromului de la Saulesti, judetul Hunedoara, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat de presa de vineri al Inspectoratului de Politie al judetului Hunedoara, politistii din cadrul Serviciului Judetean Transporturi Hunedoara au fost sesizati ca pe pista pentru planoare din cadrul Aeroclubului Teritorial Deva (Saulesti) a avut loc un accident.

"Politistii care s-au deplasat la fata locului au constatat ca un tanar de 17 ani, din municipiul Hunedoara, a decedat dupa ce a fost strivit de un tractor care avea rolul de recuperare a cablului de tractare a planoarelor", se arata in comunicat.

In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru neluarea masurilor legale de securitate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate in munca, urmand a se stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc evenimentul, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Deva.

Potrivit anchetatorilor, baiatul ar fi fost angajat ca instructor de zbor, inspectorii ITM urmand sa faca verificari privind relatia contractuala a acestuia cu Aeroclubul Roman.