¬Liderii prezenti la summitul G20 de la Hamburg au convenit asupra aspectelor unei declaratii comune, insa nu au reusit sa ajunga la o intelegere in privinta schimbarilor climatice, unde Statele Unite au ales sa faca referire la folosirea combustibililor fosili, au declarat sambata oficiali ai Uniunii Europene, citati de Reuters.

"Rezultatul este bun. Avem o declaratie comuna. A mai ramas o singura chestiune majora, ce privind clima, dar speram sa se ajunga la un compromis", a declarat un oficial european.

Chestiunea care mai trebuie rezolvata este legata de insistenta Statelor Unite ca ar trebui sa existe o referire la folosirea combustibililor fosili, a precizat oficialul european.

Sectiunea care nu a fost inca finalizata prevede ca Statele Unite vor "lucra strans cu alti parteneri pentru a-i ajuta sa aiba acces si sa utilizeze combustibilii fosili in mod mai curat si mai eficient".

Numerosi experti au fost sceptici ca liderii vor aproba referirea la combustibilii fosili, pentru ca acest lucru ar putea fi interpretat drept o aprobare voalata a politicii Washingtonului.

Reprezentatii statelor G20 lucreaza de saptamani intregi pentru a ajunge la compromisuri.