Prima intalnire dintre presedintele american Donald Trump si omologul sau rus Vladimir Putin a inceput vineri la Hamburg, in cursul summitului G20, anunta AFP.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Captura YouTube

UPDATE 20.15 Putin a discutat cu Trump despre Siria, Ucraina, securitate cibernetica (presa rusa)

Presedintele rus Vladimir Putin a discutat despre Ucraina, Siria, terorism si securitate cibernetica cu omologul sau american Donald Trump, au transmis agentiile ruse de presa, potrivit Reuters.

"Am avut o discutie foarte lunga", a spus Putin dupa intrevederea cu Trump, cerandu-si scuze ca a intarziat la urmatoarea sa reuniune, cea cu premierul japonez Shinzo Abe.

UPDATE 19.45 Intrevederea tete-a-tete dintre Trump si Putin s-a incheiat, aceasta durand peste doua ore, a informat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, citat de Reuters.

"Este o onoare sa fiu impreuna cu dvs", a spus Donald Trump. "Sunt incantat sa va intalnesc si sper ca (...) aceasta intalnire se va solda cu un rezultat pozitiv", a raspuns Vladimir Putin.

"Am discutat la telefon, dar conversatiile telefonice nu sunt niciodata suficiente", a adaugat el.

Cei doi lideri au avut patru discutii telefonice dupa ce Donald Trump a ajuns la putere in SUA, dar nu au vorbit niciodata tete-a-tete.