Cel putin 134 de persoane au murit in ultimele zile, in urma unor alunecari de teren, cauzate de ploi torentiale musonice, in sud-estul Bangladesh-ului, potrivit autoritatilor, relateaza news.ro citand AFP.

"Operatiuni de salvare sunt in curs. Bilantul ar putea sa creasca, dat fiind ca numeroase zone raman izolate", a declarat marti pentru AFP Reaz Ahmed, conducatorul autoritatii de gestionarea catastrofelor.

Unele dintre victime provin din comunitati tribale din districtul izolat Rangamati, la frontiera cu India, unde 75 de persoane au murit dupa ce torente de noroi le-au acoperit locuintele.

"Unele dintre ele dormeau in casa, pe versantul dealului, atunci cand au avut loc alunecari de teren", a declarat pentru AFP seful politiei locale, Sayed Tariqul Hasan.

"Noi i-am evacuat pe unii dintre satenii afectati in scoli si alte locuri, in securitate", a adaugat el.

In districtul vecin Bandarban s-au inregistrat sase morti, inclusiv trei copii, iar alti cel putin 30 au fost inregistrati in districtul adiacent Chittagong, unde politia a dispus evacuarea a mii de persoane care traiesc in mahalale la poalele unor dealuri.

Aceste precipitatii au loc la doua saptamani dupa ciclonul Mora, care a ucis cel putin opt persoane si a avariat zeci de mii de locuinte.

Ploi torentiale din timpul musonului anual s-au abatut de asemenea asupra capitalei Dacca si portului Chittagong, perturband traficul.