Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat telefonic cu lideri din Qatar, Rusia, Kuweit si Arabia Saudita in incercarea de a diminua tensiunile dupa ce cateva state arabe au decis sa intrerupa relatiile diplomatice cu Qatarul, pe care l-au acuzat de "sustinerea terorismului", scrie Reuters.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

"Importanta pacii si stabilitatii regionale a fost subliniata in cadrul discutiilor, precum si importanta concentrarii pe calea diplomatiei si a dialogului pentru a reduce tensiunea actuala", au precizat surse din anturajul presedintelui turc.

Arabia Saudita, Egipt, Emiratele Arabe Unite si Bahrain au anuntat luni ca au decis sa rupa legaturile diplomatice cu Qatarul, stat acuzat ca "sustine terorismul", inclusiv al-Qaeda, gruparea Stat Islamic si Fratia Musulmana.

Zeci de zboruri au fost anulate sau redirectionate luni dimineata de pe aeroportul international Hamad de la Doha, la doar cateva ore dupa ce o alianta a tarilor arabe condusa de sauditi a anuntat intreruperea relatiilor diplomatice cu Qatar.

De asemenea, locuitorii din Doha au golit luni supermarketurile de lapte, orez, pui si alte produse alimentare, intr-o reactie de panica dupa ce Egiptul, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Bahreinul au rupt relatiile diplomatice cu Qatarul.