Khalid Masood, barbatul ca a ucis patru persoane in apropiere de Parlamentul britanic, inainte de a fi omorat de fortele de ordine, avea apropiati care intentionau sa se alature unor grupuri jihadiste in strainatate, a declarat o sursa americana citata sub acoperirea anonimatului de Reuters.

Nu exista, insa, dovezi ca Masood, care a fost identificat miercuri de politie, a calatorit in strainatate pentru a se alatura jihadistilor, potrivit News.ro.

"Oamenii cu care isi petrecea timpul includeau persoane suspectate ca ar fi fost interesate de a calatori pentru a se alatura grupurilor jihadiste din strainatate, dar el insusi nu a facut niciodata acest lucru", a precizat sursa citata sub acoperirea anonimatului.

Khalid Masood, in varsta de 52 de ani, era originar din Kent, dar locuia in regiunea West Midlands. De asemenea, presa britanica a scris ca suspectul ar fi locuit mai multi ani in Birmingham.

Reprezentantii Scotland Yard au precizat ca atacatorul nu era vizat de nicio ancheta in desfasurare a autoritatilor britanice si nu au existat niciodata informatii despre intentia acestuia de a comite un atentat terorist in Marea Britanie.

Totusi, acesta le era cunoscut autoritatilor si a fost condamnat anterior pentru alte infractiuni, inclusiv pentru posesie de arme albe, talharie si vatamare corporala din culpa.

Prima condamnare la inchisoare a suspectului a avut loc in noiembrie 1983, fiind trimis in spatele gratiilor pentru distrugeri. Ultima sa condamnare a avut loc in 2003, atunci cand autoritatile l-au arestat dupa ce a fost gasit un cutit asupra sa.

Autoritatile britanice au anuntat joi noaptea ca o a cincea persoana si-a pierdut viata ca urmare a ranilor grave suferite in atentatul de la Westminster. Ultima victima este un batran in varsta de 75 de ani, care a fost lovit in urma cu o zi de masina atacatorului Khalid Masood.