Presedintele SUA, Donald Trump, intentioneaza sa-l numeasca la conducerea diviziei civile a Ministerului Justitiei pe avocatul George Conway, sotul consilierei Casei Albe, Kellyanne Conway, au declarat surse pentruABC News.

Donald Trump si sefa de campanie, Kellyanne ConwayFoto: Captura YouTube

Numirea ar necesita, insa, confirmarea Senatului. In cazul in care va fi confirmata, Conway ar fi responsabil pentru conducerea diviziei responsabila cu aplicarea legilor de prevenire a discriminarii.

Partener la firma de avocatura Wachtell, Lipton, Rosen & Katz si avocat proeminent republican, Conway a contestat o serie de cazuri federale si de stat si ar fi responsabil pentu supravegherea conflictelor juridice ale administratiei, cum ar fi cele de montare impotriva interdictiei de calatorie a lui Trump.

Conway a facut parte din echipa juridica care a reprezentat-o pe Paula Jones, care l-a acuzat pe Bill Clinton de hartuire sexuala, in timpul presedintiei sale. Dupa patru ani de lupta legala, Jones si Clinton au ajuns la o solutionare pe cale extrajudiciara, iar Clinton a fost de acord sa-i plateasca lui Jones suma de 860.000$ pentru a renunta la acuzatii.

Conway este absolvent al Colegiului Harvard si a primit diploma de drept de la Universitatea Yale.