Atacurile presedintelui Donald Trump la adresa presei au stimulat comparatii cu fostul presedinte Nixon, avand o reputatie extrem de proasta din cauza profundului dispret purtat reporterilor si scurgerilor de informatii, potrivit CNN.

Carl BernsteinFoto: Wikipedia

Carl Bernstein, fost jurnalist la The Washington Post care a ajutat la descoperirea cazului Watergate, crede ca Trump este mult mai rau decat Nixon.

"Atacurile lui Trump la adresa presei, descrisa ca inamic al poporului american sunt mult mai perfide decat cele ale lui Richard Nixon", a afirmat Bernstein duminica, in cadrul emisiunii CNN a lui Brian Shelter, "Surse de incredere".

"Traim vremuri in care nu exista consens civic in aceasta tara, cum a fost in perioada cazului Watergate, asupra unei conduite prezidentiale acceptabile. Exista un consens ca Nixon trebuia sa demisioneze, deoarece a incalcat aceasta conduita", a declarat Bernstein.

Carl Bernstein este cunoscut ca un apropiat al lui Hillary Clinton fiind si autorul carti "A Woman in Charge: The Life of Hillary Rodham Clinton", carte considerata a fibiografiadefinitivaa democratei.