In jur de 20 de migranti care au fugit din Statele Unite au trecut ilegal la sfarsitul saptamanii granita canadiana in provincia Manitoba (centru) pentru a cere azil in Canada, a informat duminica un responsabil local, potrivit AFP, citat de Agerpres. Cel putin 22 de persoane, in majoritate de origine africana, au trecut granita pe jos, in cursul noptii de sambata spre duminica, a precizat un responsabil al municipalitatii Emerson, Greg Janzen, contactat la telefon.

Cateva zeci de solicitanti de azil au trecut granita canadiana in apropierea localitatii Emerson - la 120 de kilometri sud de Winnipeg - de la preluarea puterii de catre Donald Trump si semnarea decretului vizand interzicerea temporara a intrarii in Statele Unite a cetatenilor din sapte tari majoritar musulmane.

Conform unui acord canadiano-american, solicitantii de azil proveniti din Statele Unite sunt in general trimisi inapoi la punctele de frontiera din Canada, insa acest lucru nu se aplica celor care trec ilegal frontiera prin alte puncte.

Cei 22 de migranti au fost preluati de politie si serviciile de imigratie.