Urma pistolului presupusului terorist Anis Amri, folosit atat pentru uciderea soferului polonez in scopul comiterii atentatului de la Berlin din decembrie, cat si pentru atacarea dupa cateva zile a unor politisti italieni, s-a pierdut dupa ce a fost importat legal in Elvetia acum 25 de ani, a informat miercuri politia elvetiana, citata de agentia EFE.

Biroul Federal de Politie (Fedpol) a indicat, intr-un comunicat, ca arma a fost importata legal in Elvetia "la inceputul anilor 90", cand tara inca nu aprobase legea federala a armelor, si aceasta este "unica urma" a pistolului de care se are cunostinta, potrivit Agerpres.

"Arma nu apare in registrele cantonale", a relevat politia, un element important pentru ca in Elvetia, care este un stat federal, aprobarea permiselor de achizitionare a unei arme este de competenta politiei din fiecare canton.

Surse din politia elvetiana au aratat ca informatia cu privire la arma a fost deja transmisa politiei germane, care a solicitat o verificare in acest sens.