Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a sosit in Statele Unite, unde se intalneste cu unii dintre cei mai apropiati consilieri ai presedintelui-ales Donald Trump si lideri din Congres, potrivit biroului sau, relateaza News.ro citand CNN. Fostul primar al Londrei a devenit seful diplomatiei britanice si unul dintre cei mai puternici parteneri ai Washingtonului in urma referendumului din iunie prin care britanicii au decis ca Regatul Unit sa iasa din Uniunea Europeana. El a fost una dintre principalele voci care a sustinut Brexitul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump l-a etichetat, pe Twitter, drept "Mr. Brexit" si si-a comparat victoria, considerata improbabila, cu succesul sustinatorilor Brexitului in referendumul britanic.

"In urma intalnirii reusite de luna trecuta dintre sefii de Cabinet ai premierului (britanic Theresa May) si presedintelui-ales Donald trump, ministrul de Externe Boris Johnson efectueaza o scurta vizita in Statele Unite, unde se va intalni cu consilieri apropiati ai presedintelui-ales si lideri din Congres", a anuntat un purtator de cuvant al biroului ministrului.

"Discutiile se vor concentra asupra relatiilor dintre Regatul Unit si Statele Unite si unor probleme de politica externa", a adaugat el.

Johnson, un membru al Partidului Conservator, ar putea sa constate ca opiniile si stilul sau sunt mai apropiate de echipa lui Trump decat a presedintelui Barack Obama.

Declaratiile sale despre actuala administratie au fost cel putin incomode, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau american, secretarul de Stat John Kerry.

Johnson l-a atacat pe Trump in trecut, dar l-a si aparat in fata unor critici in Europa.