Stire actualizata Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anuntat vineri ca i-a propus presedintelui Vladimir Putin sa expulzeze 35 de diplomati americani si sa interzica personalului diplomatic american sa utilizeze o casa de vacanta si un depozit din Moscova, ca raspuns la sanctiunile Washingtonului, informeaza agentiile de presa ruse citate de Reuters. Vladimir Putin a declarat ulterior ca Moscova nu va expulza pe nimeni ca raspuns la decizia Washingtonului de a expulza 35 de presupusi spioni rusi si de a sanctiona agentiile de informatii ruse suspectate ca au fost implicate in atacuri cibernetice ce au vizat alegerile prezidentiale din 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele Barack Obama a ordonat joi expulzarea a 35 de spioni rusi si a impus noi sanctiuni asupra a doua agentii de informatii rusesti ca raspuns la presupusele atacuri cibernetice asupra institutiile Partidului Democrat in cadrul alegerilor prezidentiale din 2016.

Lavrov a adaugat ca Rusia nu va lasa fara raspuns sanctiunile si a precizat ca acuzatiile ca Rusia a intervenit in alegerile din SUA sunt lipsite de temei.