Anchetatorii egipteni au anuntat joi dupa-amiaza descoperirea unor urme de explozibili pe cadavrele pasagerilor zborului MS 804, care si-au pierdut viata dupa ce aeronava s-a prabusit la 19 mai pe fundul Marii Mediterane, in largul insulei Karpathos. Aeronava EgyptAir efectua o cursa de linie intre Paris si Cairo, decoland de pe aeroportul international Charles de Gaulle, transmite News.ro citand BBC.

Avion Airbus al EgyptAir (foto de arhiva)Foto: EgyptAir

Ministerul Aviatiei Civile a anuntat lansarea unei investigatii criminale cu privire la prabusirea avionului Airbus A320.

Descoperirea urmelor de explozibili inseamna ca o bomba putea sa fie strecurata in avion pe aeroportul Charles de Gaulle.

Datele recuperate dintr-o unitate de memorie a zborului MS 804 au confirmat in luna iunie prezenta fumului la bordul aeronavei Airbus A320.

Anterior, mesajele electronice automate trimise de aeronava au demostrat ca, cu doar cateva minute inainte de disparitia zborului EgyptAir de pe radare, detectoarele de fum au fost activate in toaleta, precum si in zona instrumentelor de pilotaj, care este situata chiar sub cabina pilotilor.

Zborul MS 804, care efectua o cursa de linie Paris-Cairo, a disparut de pe radarele controlorilor eleni in dimineata zilei de 19 mai. 66 de persoane si-au pierdut viata in tragedia aviatica, dupa ce avionul s-a prabusit fara nicio explicatie in Marea Mediterana.

Echipele de salvare au recuperat cutiile negre dupa trei saptamana de cautari intense. Acestea au fost ridicate de la o adancime de 3.000 de metri.

Pilotii EgyptAir nu au trimis niciun mesaj de ajutor inainte de prabusire, iar cauzele au ramas necunoscute timp de mai multe luni.

Nicio grupare nu a revendicat o posibila explozie la bordul aeronavei EgyptAir.