Mai multi senatori democrati fac presiuni pentru ca administratia Obama sa admita deschis, in baza unor noi informatii obtinute de serviciile secrete, ca Rusia s-a amestecat in alegerile prezidentiale din 8 noiembrie cu scopul de a facilita o victorie a lui Donald Trump, au indicat pentru CNN surse concordante, citeaza Agepres.

Surse familiare cu ancheta privind atacurile cibernetice lansate dinspre Rusia au declarat, pentru postul american de televiziune, ca tot mai multi oficiali din cadrul serviciilor de informatii au convingerea ca amestecul Rusiei in alegeri a avut scopul de a-i directiona pe alegatori spre Trump, si nu a urmarit pur si simplu subminarea procesului politic. Aceleasi surse au afirmat ca exista noi informatii in acest sens, dar ca nu le pot detalia, data fiind natura secreta a acestor date.

Cererea de declasificare a venit sub forma unei scrisori semnate de sapte senatori democrati si adresate presedintelui Barack Obama. In document se arata ca "exista informatii noi cu privire la Guvernul rus si alegerile din SUA". Semnatarii solicita ca aceste informatii sa fie facute publice.

In ciuda presiunii puse de democrati, nu exista semnale ca se vor adauga elemente noi la declaratia facuta in data de 7 octombrie de Directorul Agentiei Nationale de Informatii, in care au fost prezentate interpretarile expertilor americani in securitate cibernetica fata de activitatile Rusiei, transmite CNN.

Agentiile de informatii au invinovatit Rusia pentru actiunile de piratare online si au subliniat ca scopul este de a se amesteca in procesul electoral din Statele Unite. Nu s-a sus niciodata public ca intentia Rusiei a fost sa il ajute pe republicanul Donald Trump sa o invinga pe democrata Hillary Clinton.