Federatia rusa de Transport Aerian acuza Ucraina ca vrea sa testeze rachete deasupra Crimeei, in spatiul aerian al Federatiei Ruse, relateaza Russia Today, in timp ce Moscova l-a convocat pe atasatul militar ucrainean pentru a discuta dosarul, scrie News.ro.

Rachete vor fi lansate in regiuni unde circula zboruri civile si de stat, afirma sursa citata.

Potrivit autoritatilor de la Moscova, decizia Kievului incalca o serie de legi si acorduri internationale, pe de o parte pentru ca incalca teritoriul rus, iar pe de alta pentru ca nu sunt coordonate cu Rusia.

Vineri, Ministerul rus al Apararii a protestat fata de intentia Kievului de a aplica restrictii in spatiul aerian de deasupra Marii Negre si a Peninsulei Crimeea, in vederea exercitiilor.

Ministerul l-a convocat pe atasatul militar ucrainean la Moscova pentru a-i transmite o nota de protest.

Ucraina a transmis joi o notificare prin care a declarat "zone periculoase" pentru toate zborurile din apropiere de Crimeea si din orasul Simferopol, pe 1 si 2 decembrie, potrivit agentiei Tass.

Tass afirma ca printre regiunile vizate se numara o zona de deasupra Marii Negre care se afla in zona de responsabilitate a Rusiei si o alta care se afla deasupra apelor teritoriale ruse.

Aceasta notificare nu a fost coordonata cu autoritatile de la Moscova si demonstreaza ca Ucraina nu vrea o normalizare a traficului aerian deasupra Marii Negre, potrivit Russia Today.