Opt soldati egipteni si-au pierdut viata joi in atacul cu masina capcana la un post de control din Peninsula Sinai, unde un grup avand legaturi cu gruparea Stat Islamic desfasoara o insurectie, a anuntat armata, potrivit AFP, citata de Agerpres.

"Un grup de teroristi inarmati a atacat unul din posturile noastre de control din nordul Sinaiului", a declarat un purtator de cuvant al armatei. "Un atac cu masina capcana, confruntarile care au urmat si explozia unui vehicul au provocat moartea a opt membri ai fortelor armate", a precizat el.

De asemenea, trei jihadisti au fost ucisi in lupte, a mai informat purtatorul de cuvant, fara sa precizeze pozitia exacta a postului de control.

Pana la miezul noptii atacul nu fusese revendicat.

Nordul Peninsulei Sinai este un adapost al jihadistilor din SI care provoaca frecvent pierderi fortelor de securitate dupa ce armata l-a destituit pe presedintele islamist Mohamed Morsi in 2013.

Potrivit guvernului, sute de politisti si soldati si-au pierdut viata in aceste atacuri care uneori lovesc capitala Cairo si Delta Nilului.

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de ramura egipteana a SI care, de asemenea, a anuntat ca poarta responsabilitatea atentatului cu bomba ce a provocat, la 31 octombrie 2015, moartea de 224 de persoane aflate la bordul unui avion rus imediat dupa decolarea de la Sharm El Sheikh, statiune turistica din Sinaiul egiptean.