Autoritatile mexicane l-au arestat pe fostul primar al unei comunitati rurale din statul de granita Coahuila in legatura cu rapirea, moartea si incinerarea a sute de victime intr-o retea de cuptoare, de catre cartelul Los Zetas, scrie Breibart.

Arestarea s-a facut in urma unei anchete declansate dupa ce Breibart Texas a expus exterminarile in masa din localitate, precum si complicitatea autoritatilor statale si locale mexicane care au acoperit cazul.

Autoritatile din statul Coahuila l-au arestat pe Sergio Alonzo Rodriguez, fost primar al localitatii Allende, Coahuila, sub acuzatia de rapire agravata, reiese din informatii date de guvernul local.

Rodriguez a fost primarul localitatii Allende in martie 2011 cand un comando Los Zetas a rapit zeci de persoane care au fost ucise si incinerate.

Intr-o investigatie publicata in prima parte a anului, in urma unei anchete de 3 luni, Breibart Texas relata ca Los Zetas au reusit sa rapeasca, tortureze, execute si incinereze aproximativ 300 de victime - inclusiv femei si copii - intre 2011 si 2013. Aproximativ 150 dintre victime au fost duse in inchisoarea de stat Piedras Negras unde membrii cartelului au folosit butoaie de 200 de litri pentru a incinera ramasitele umane.

Documentele instatei mexicanme obtinute de publicatia citata au dezvaluit ca valul de teroare lansat de Los Zetas a inceput cu o cearta interne a cartelului, rezultand intr-un ordin al noii conduceri ca toate persoanele conectate sau asociate cu doi fosti membri sa fie omorate.

Documentele si testimonialele rudelor victimelor dezvaluie ca, dezi rapirile au inceput in 2011, au continuat si s-au desfasurat inclusiv pana in 2013, cand s-au intrerupt temporar.

In pofida magnitudinii cazului, presa din SUA si din Mexic au ignorat in mare parte subiectul, tara fiind inca sub teroarea cartelurile.

Dupa publicarea anchetei jurnalistice, autoritatile au pus sub acuzare o mana de membri Los Zetas in legatura cu incinerarile din inchisoare, insa niciun oficial public nu a intrat in atentia procurorilor.

Guvernatorul de la vremea masacrului, Humberto Moreira, a fost acuzat si apoi eliberat in Spania pentru ca ar fi fost un surogat pentru cartelul Los Zetas.