Yu Xu, una dintre primele femei-pilot de avioane de lupta in China si membru al echipei fortelor aeriene acrobatice a decedat in cadrul unui accident care a avut loc in timpul unui program de antrenament, informeaza presa locala, citata de site-ul postului CNN.

Capitanul Yu Xu, in varsta de 30 de ani, a decedat in timpul unui zbor de rutina efectuat alaturi de echipa de acrobatie aeriana, potrivit Mediafax.

Armata chineza nu a oferit presei detalii in privinta accidentului care a avut loc in provincia Hebei. Potrivit martorilor, Yu s-ar fi catapultat din avionul pe care-l pilota, in urma unei coliziuni cu un alt avion, in timpul antrenamentului. Dupa ce s-ar fi catapultat, aceasta ar fi fost lovita de aripa avionului cu care s-a ciocnit.

Copilotul lui Yu, care s-a catapultat de asemenea, a supravietuit. Avionul cu care a intrat in coliziune a aterizat in siguranta.

Yu a fost prima din cele patru femei din China care sunt certificate sa piloteze un avion de lupta Chengdu J-10 si era considerata prima femeie din China care putea face fata luptatorlilor aerieni vestici.

Ultimul spectacol aerian acrobatic la care aceasta a participat a avut loc in Zhuhai, la inceputul lunii noiembrie.