Presedintele american ales Donald Trump si presedintele rus, Vladimir Putin, vor incerca sa "normalizeze relatiile SUA-Rusia", a anuntat Kremlinul, in urma unei convorbiri telefonice intre cei doi lideri, scrie BBCNews pe pagina electronica. Vladimir Putin i-a urat lui Donald Trump "succes in punerea in aplicare a programului electoral".

Trump, care l-a laudat pe Putin in campania electorala, a declarat ca doreste o "relatie de durata cu Rusia". Intre timp, presedintele in exercitiu Barack Obama a declarat ca Trump, i-a spus ca ramane "dedicat unui NATO puternic".

Pragmatic

Kremlinul a dezvaluit ca Trump si Putin au discutat despre Siria si au convenit ca pana acum relatiile ruso-americane au fost "extrem de nesatisfacatoare". De asemenea, ce doi au vorbit despre faptul ca anul 2017 cand se implinesc 210 ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari "ar trebui sa insemne revenirea la o cooperare pragmatica, reciproc avantajoasa".

Dl Putin si dl Trump au cazut de acord sa tina legatura prin telefon si sa satbilieasca o intalnire, la o data ulterioara, a adaugat Kremlinul.