Un concert sustinut de Sting va inaugura sambata seara sala de spectacole Bataclan din Paris pentru prima data de la momentul la care 90 de persoane au fost ucise de catre jihadistii Statului Islamic, in atacurile coordonate din oras petrecute pe 13 noiembrie 2015, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Sala de concerte BataclanFoto: Captura YouTube

La concert sunt asteptati si supravietuitori ai incidentului, spectacolul fiind sustinut in ajunul in care se implineste un an de la cel mai sangeros atac terorist petrecut in Franta.

Organizatorii au declarat ca au decis sa redeschida faimoasa sala de concerte pentru ca nu isi doreau ca aceasta sa devina "un mormant". Sting va dona incasarile de la concert catre doua organizatii de caritate care se ocupa de victimele atacului.

Bataclan a fost ultimul loc atacat dintr-o serie de atacuri coordonate pe 13 noiembrie 2015, atat pe Stade de France, cat si in zona unor restaurante din Paris pline de oameni care iesisera sa se bucure de timpul liber.

Cei 130 de oameni care si-au pierdut vietile in acea noapte vor fi comemorati intr-o serie de evenimente sobre in acest weekend. Sala de spectacole Bataclan, unde in jur de 1.500 de oameni urmareau concertul trupei americane de rock Eagles of Death Metal cand jihadistii inarmati au patruns subit, este una dintre cele mai simbolice locuri.

Jules Frutos, co-administrator al salii in ultimii 12 ani, a declarat pentru agentia AFP: "A trebuit sa mergem inainte dupa aceasta oroare, pentru a nu lasa in urma un mausoleu, un mormant".

Frutos l-a contactat pe rockerul britanic Sting, care a cantat pentru prima oara la Bataclan in 1978, pentru a discuta despre concert dupa ce a citit in presa ca acesta dorea sa isi ofere sprijinul.

Sting a declarat ca spera ca evenimentul "va respecta memoria precum si dragostea de viata a celor care au cazut victime". Cele 1.000 de bilete puse la dispozitia publicului pentru acest concert au fost epuizate in 30 de minute de la punerea lor in vanzare.

Sute de bilete au fost retinute pentru supravietuitori, iar la fata locului vor fi psihologi pentru oricine va avea nevoie.

"Intreaga lume va urmari concertul live de la Bataclan", a declarat Jerome Langlet, din partea proprietarilor Lagardere Live Entertainment. Sala de concerte va fi inchisa duminica, in ziua aniversarii, cand va fi dezvelita o placa memoriala pentru cei care si-au pierdut viata.

Sala de spectacole Bataclan, al carei interior a fost complet renovat, se va deschide din nou miercuri pentru o serie de concerte ale cantaretului britanic Pete Doherty, vedetei din Senegal Youssou N'Dour si legendei anilor 60, cantareata britanica Marianne Faithfull.