Uraganul Nicole a lovit Arhipelagul Bermudelor, joi, cauzand pagube materiale si pene de curent in mare parte dintre zonele locuite, insa nu a provocat pierderi de vieti omenesti, potrivit rapoartelor imediate, informeaza Reuters citand surse guvernamentale, potrivit Agerpres.

Nicole, cel mai puternic uragan care a maturat teritoriile britanice subtropicale in peste un deceniu si care a fost retrogradat la categoria 3 dupa ce ajunsese la categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, si-a facut simtita prezenta in zona joi, dupa ora pranzului, aducand rafale de vant de 195 km/h, potrivit Centrului national de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC).

Pe langa rafalele puternice de vant, arhipelagul care ocupa doar 54 de kilometri patrati si in care locuiesc peste 65.000 de persoane, s-a confruntat ore in sir si cu ploi torentiale care au provocat inundatii, mai arata sursa citata.

In localitatea Flatts, aflata in apropiere de capitala Hamilton, rafalele puternice de vant au indoit palmierii la unghiuri de 90 de grade, insa chiar si asa, autoritatile au declarat ca ar fi putut fi mult mai rau. ''Pentru o furtuna de asemenea dimensiune, pot spune ca suntem binecuvantati'', a declarat pentru Reuters premierul din Bermude, Michael Dunkley. ''Nu cred ca este vreo zona din insula care sa fi fost menajata de Nicole. Dar... cred ca ar fi putut fi mult mai rau de atat'', a adaugat acesta.