Omul de afaceri Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, a pierdut aproape trei sferturi din avere din februarie 2014, cand a inceput interventia ruseasca in Ucraina, pana in prezent, arata Bloomberg, citat de News.ro.

Rinat AhmetovFoto: shakhtar.com

In prezent, averea lui Ahmetov este estimata la 3,2 miliarde dolari, valoare cu 74% mai mica fata de nivelul din februarie 2014.

Totusi, averea miliardarului ucrainean a revenit putin dupa minimul atins la inceputul acestui an, cand scaderea fata de februarie 2014 a atins 80%.

Ahmetov a facut avere in perioada tulbure de dupa prabusirea URSS, in 1991. Originar din Donetk, estul Ucrainei, el a ajuns cel mai bogat ucrainean si proprietar al clubului de fotbal Sahtior Donetk, la care Mircea Lucescu a lucrat ca antrenor pana in acest an.

Principala companie a lui Rinat Ahmetov, System Capital Management (SCM) are afaceri diverse, de la minerit pana la banci si asigurari.

Insa afacerile oligarhului ucrainean au avut de suferit dupa interventia ruseasca in estul Ucrainei, soldata cu auto-proclamata secesiune a regiunilor Lugansk si Donetk.