Germanii care detin dubla cetatenie risca sa o piarda pe cea germana in cazul in care vor deveni militanti ai gruparilor teroriste din strainatate, a propus Thomas de Maiziere, ministrul de Interne german, citat de BBC News, potrivit Mediafax. In cadrul acestor propuneri, ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a anuntat ca planuieste grabirea procesului pentru deportarea infractorilor din alte tari.

Ministerul german de InterneFoto: bundesregierung.de

De Maiziere a anuntat suplimentarea fortelor de ordine, echipamentelor si controalelor. Acesta a respins insa interzicerea purtarii valului islamic in public si s-a opus presiunii de a reduce confidentialitatea medicala. In trei cazuri de atac terorist, atacatorii erau instabili mental. In asemenea situatii, politia ar fi putut fi alertata, un medic german risca insa un an de inchisoare in cazul incalcarii confidentialitatii medic-pacient. In momentul de fata sunt efectuate tratative pentru a facilita regulile de confidentialitate.

O parte din colegii sai conservatori crestin-democrati au inaintat propunerea de a interzice purtarea valului burka in public, insa Thomas de Maiziere a declarat ca acest lucru este "problematic" si ca "nu poti interzice tot ceea ce respingi".

"Propun ca cetatenii germani care lupta alaturi de militantii islamisti si iau parte la operatiuni combatante acolo, daca au o a doua nationalitate, si numai atunci sa-si piarda cetatenia germana", a declarat acesta intr-o conferinta.

"Propunerile mele sunt legate strict de articolele care se refera la o securizare cat mai rapida", a adaugat acesta.

Una dintre aceste propuneri este transformarea intr-o ofensiva criminala a "promovarii terorismului".

Partidul Social-Democrat, centru-stanga se opune oricarui fel de piedere a cetateniei germane.

Problema securitatii a devenit extrem de politica, in contextul in care anul viitor vor avea loc alegeri nationale si regionale.