Daca Donald Trump spera sa opreasca hemoragia dupa aceasta saptamana, n-a avut parte de nici un fel de sprijin de la un sondaj de opinie realizat de Fox News (post de televiziune de orientare republicana), noteaza Washington Post. Un nou sondaj dat publicitatii miercuri de Fox News arata ca Trump este in urma lui Hillary Clinton cu 10 procente - cea mai mare distanta de la finalul celor doua conventii in urma carora au fost desemnati oficial candidati. Chiar mai rau, Trump a cazut din nou sub pragul celor 40% in ce priveste intentiile de vot, informeaza sursa citata.

Sondaj Trump ClintonFoto: Washington Post

Defalcata pe date demografice, sustinerea pentru fiecare candidat arata ca Hillary Clinton coduce in electoratul feminin cu 23 de puncte. Trump conduce cu 5 puncte in randul electoratului masculin. In randul electoratului de culoare, Clinton conduce cu 83 de puncte, in timp ce Trump conduce in randul albilor cu 10 puncte. Washington Post noteaza ca Hillary Clinton este cu 8% in urma lui Trump in randul celor care se declara independenti, dar fura 12% din randul republicanilor si 5% din randul democratilor care declara ca il vor sprijini pe Trump. Astfel, media ultimelor sondaje, observa Washington Post, indica o separatie clara in favoarea lui Clinton dupa cele doua conventii, iar avansul castigat de Trump dupa nominalizarea oficiala cand s-a plasat peste Clinton s-a pierdut rapid.

Sondajul Fox News mai arata ca intreaga controversa generata de Trump dupa rspunsul dat familiei unui militar ucis in Irak in 2004 a scandalizat publicul. 69% din electorat care se declara familiar cu acest subiect crede ca raspunsul lui Trump a depasit orice limita. Potrivit sondajului Fox News, Trump este vazut drept un candidat mai bine pregatit pe teme economice sau pe tema Statului Islamic, in timp ce Clinton este considerata mai pregatita pe teme ca incalzirea globala, relatii inter-etnice, educatie, politica externa si sanatate.