Autoritatile franceze l-au arestat pe prietenul jihadistului Adel Kermiche, implicat in luarea de ostateci si executarea unui preot catolic octogenar intr-o biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, cu doar cateva zile inainte de atentat, scrie BBC, preluat de News.ro.

Jihadistii care au ucis un preot intr-o biserica pe 26 iulie 2016, Abdel Malik Petitjean si Adel KermicheFoto: Captura YouTube

Presa franceza relateaza ca prietenul lui Adel Kermiche este un adolescent, in varsta de 17 ani, care a fost arestat dupa ce a incercat sa se alature jihadistilor Statului Islamic din Siria.

Adolescentul a fost arestat, in prima parte a lunii iulie, de catre autoritatile elvetiene pe aeroportul din Geneva si predat in custodia politistilor francezi.

Cateva zile mai tarziu, prietenul sau, Adel Kermiche, a lansat un atac asupra bisericii catolice din Saint-Etienne-du-Rouvray, soldat cu executarea preotului. Intre timp, al doilea atacator a fost identificat drept Abdel Malik Petitjean.

Informatiile legate de detentia adolescentului pun mai multa presiune pe serviciile secrete franceze, care nu au prevazut atacul, chiar daca Adel Kermiche era sub supravegherea autoritatilor si purta o bratara de securitate.

O sursa a declarat ca nimic nu sugereaza implicarea adolescentului arestat in organizarea atacului.