Noi date din ancheta legata de Ali David Sonboly, tanarul de origine iraniana care a ucis noua oameni vinerea trecuta intr-un mall din Munchen arata ca acesta se declara mandru ca este arian si ca faptul ca este nascut in aceeasi zi ca Adolf Hitler este o "onoare speciala", scrie The Guardian.

David Ali SonbolyFoto: Captura YouTube

Ali David Sonboly, 18 ani, nascut la Munchen din pariniti iranieni, le spusese prietenilor lui ca este mandru ca este "arian" si ca Iranul este tara din care au provenit arienii. De asemenea, acesta isi exprimase in repetate randuri ura fata de turci si arabi.

Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca Sonboly a vizat specific persoane de origine straina in conditiile in care a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care afirma ca le ofera tinerilor un meniu gratis la McDonald's.

Toate victimele au un trecut imigrant: trei erau de origine turca si ceilalti de origine kosovara.

Sonboly se lauda de asemenea ca este nascut in aceeasi zi ca Hitler, 20 aprilie, au declarat apropiati ai acestuia in fata anchetatorilor, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Aceste detalii vin intr-o saptamana in care Germania a fost confruntata cu o serie de incidente sangeroase, inclusiv un atac cu toporul intr-un tren, in care patru persoane au fost ranite grav, un atac cu maceta in care o femeie insarcinata a fost ucisa si un atentat sinucigas cu bomba in care au fost ranite 12 persoane.

Potrivit primelor elemente, doua dintre atacuri au fost motivate de extremismul islamic.

Miercuri, teama unui alt atac terorist a aparut dupa ce o valiza a explodat la circa 200 de metri de un centru pentru refugiati in Zirndorf, in apropiere de Nuremberg, in sudul Germaniei.

Anchetatorii au stabilit ca era vorba de o valiza plina cu spray-uri. Martori oculari afirma ca au vazut cativa barbati fugind de la locul incidentului. Nicio persoana nu a fost ranita.