Noul joc pentru telefoane mobile al celor de la Nintendo, Pokemon Go, in care fanii vaneaza "pokemoni" in realitatea virtuala, a fost lansat vineri si in Japonia, locul de nastere al micilor monstri virtuali. Pe fondul unei adevarat isterii in mediile de socializare, Niantic Labs, compania de software din spatele jocului, a anuntat ca a fost "in cele din urma lansat" in Japonia, scrie BBCNews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aparut mai intai in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, pe 6 iulie, Pokemon Go este acum disponibil in mai mult de 30 de tari, inclusiv in Romania.

Jocul a devenit un fenomen global, fiind una dintre cele mai descarcate aplicatii din lume, cu milioane de instalari in mai putin de o saptamana. Lansarea japoneza a fost sponsorizata de McDonalds. Aceste restaurante fast-food au fost anuntate ca locuri in care oamenii vor gasi poemoni sau ca "sali de sport", in care jucatorii se pot antrena in lupte virtuale. Dar, purtatorul de cuvant al McDonald a facut apel ca "jucatorii sa-i deranjeze pe clientii care mananca".

Primele jocuri Pokemon au aparut in Japonia in anul 1996 si erau destinate consolei Nintento. Jucatorii incercau sa captureze monstri si sa ii pregateasca pentru batalii cu viitori adversari. ¬Pokemon GO¬ aduce lumea jocului in lumea reala utilizand tehnologia numita realitate augmentata.