Avioane ale armatei turce au decolat miercuri pentru a incerca sa opreasca doua ambarcatiuni ale Garzii de coasta ce incercau sa ajunga in apele teritoriale grecesti, a relatat agentia turca de presa Dogan, un incident ce are loc la cinci zile dupa puciul militar esuat, scrie AFP.

Avioanele "efectueaza o operatiune impotriva a doua ambarcatiuni ale Garzii de coasta turce, dupa ce s-a stabilit ca acestea incearca sa traverseze in apele teritoriale grecesti", potrivit Dogan.

Nu se stie deocamdata cine se afla la bordul ambarcatiunilor, precizeaza AFP.

Agentia Reuters relateaza la randul sau, citand surse militare turcesti, ca avioane de vanatoare F-16 au fost ridicate de la sol pentru a verifica informatii conform carora ambarcatiuni ale garzii de coasta turce, date disparute dupa tentativa de lovitura de stat, au aparut in apele grecesti din Marea Egee. Sursele citate nu au oferit alte detalii.

Unele utilaje militare au fost luate si folosite in tentativa de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata, in care au fost ucise peste 230 de persoane, dar armata turca a anuntat ca nu exista echipament militar care sa lipseasca si ca detine pe deplin controlul asupra situatiei din tara.