​Kim Jong-un s-a ingrasat cu circa 40 kg de cand a devenit liderul Coreii de Nord in urma cu peste patru ani si mananca si bea necontrolat ca reactie la frica de a fi asasinat, potrivit unui raport al agentiei de spionaj a Sudului, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kim - care a devenit conducatorul tarii dupa ce tatal sau, Kim Jong-il a murit dupa un atac de cord in decembrie 2011 - sufera si de insomnie, a spus serviciul de informatii al Seulului intr-o sedinta inchisa a parlamentului sud-coreean.

Liderul de 33 de ani, care cantarea 90 kg cand a preluat puterea, a ajuns la 120 kg in 2014, a spus Lee Cheol-woo, membru al partidului aflat la guvernare in Coreea de Sud.

Se crede ca acum cantareste 130 kg, a adaugat Lee.

Serviciul de informatii a atribuit excesele alimentare si bahice si lipsa de somn ingrijorarilor lui Kim privind siguranta personala, posibil de teama represaliilor dupa cele sapte epurari la nivel inalt pe care le-a pus la cale in ultimii ani.

“El tine evidenta stricta a oricaror amenintari la adresa puterii sale, inclusiv dinspre armata, si este obsedat cu privire la siguranta personala. Din cauza exceselor in privinta mancarii si bauturilor, este probabil ca va dezvolta boli”, a spus Lee, citand rapoartele serviciului de spionaj.