Secretarul de Stat american, John Kerry, se va intalni luni cu Federica Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, si cu seful diplomatiei britanice, Philip Hammond, pentru a discuta despre decizia iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, scrie Mediafax.

Foto:

Administratia Barack Obama a indemnat Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. Dupa referendum, presedintele SUA, Barack Obama, a mentinut avertismentul ca Marea Britanie va ajunge "la capatul randului" in efortul de a semna un acord comercial cu Statele Unite, pentru ca Washingtonul va prefera Parteneriatul cu Uniunea Europeana.

Nu este clar care va fi abordarea sefului diplomatiei americane in discutiile cu liderii europeni si britanici. Este posibil ca John Kerry fie sa incerce sa pledeze pentru o solutie de compromis intre Marea Britanie si UE, fie sa nu se implice, semnaland doar ca Statele Unite vor mentine relatiile politice si economice cu ambele parti.

John Kerry a ajuns duminica in Europa, fiind la Roma, unde se va intalni cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, si cu membri ai Guvernului italian.