"Nu va jucati cu viitorul copiilor nostri", a subliniat prim-ministrul britanic David Cameron joi, la inaugurarea primei dintre opt seri consacrate la diferite canale de televiziune referendumului din 23 iunie, aparand mentinerea Marii Britanii in Uniunea Europeana, potrivit Agerpres.

Liderul guvernului conservator a exclus sa participe el insusi la o dezbatere propriu-zisa in fata unuia dintre campionii Brexit-ului, recrutati mai ales din propriul partid, noteaza AFP.

Joi la Sky News, el a fost intrebat o jumatate de ora si fara menajamente de seful serviciului politic al canalului, Faisal Islam, care a insistat asupra temei imigratiei.

El a raspuns apoi intrebarilor publicului, in cadrul acestor dezbateri si intrebari-raspunsuri.

David Cameron si-a prezentat argumentele, in principal economice, in favoarea unui status quo.

"Iesirea din UE ar fi un act de automutilare economica", a insistat el, amintind ca piata unica este "cea mai mare piata din lume, mai mare decat economia chineza, mai mare decat economia Statelor Unite".

Cu siguranta, a marturisit el, "aceasta organizatie" face uneori "aceasta uniune imperfecta" si este sursa "multor frustrari".

"Dar suntem dezertori? UE nu va inceta sa existe", a adaugat el, declarandu-se "sincer ingrijorat" ca un divort de Bruxelles "va zdruncina economia" britanica.

"Nu va jucati cu viitorul copiilor nostri", a conchis Cameron, in timp ce sondajele (51% pentru "a ramane" si 49% pentru "a iesi" din UE potrivit mediei ultimelor sondaje) arata ca in special cei mai in varsta intentioneaza sa voteze pentru Brexit.

Vineri va veni randul ministrului justitiei Michael Gove sa-si expuna argumentele de asemenea la Sky News. El a fost un mare prieten al lui Cameron, inainte de a decide sa faca o campanie pentru iesirea din UE.

David Cameron se va intoarce marti la canalul ITV, in compania lui Nigel Farage, liderul partidului antieuropean UKIP, pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri separate cu publicul.

Ultimele doua dezbateri vor avea loc la 21 si 22 iunie, una pe stadionul Wembley in fata a 6.000 de persoane, cealalta la Channel 4.