Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat ca va suspenda zborurile spre Venezuela incepand cu data de 18 iunie, pe o perioada nedeterminata, pe fondul instabiltatii economice cu care se confrunta tara, declansata de scaderea pretului petrolului, principala sursa de venit a tarii.

Lufthansa a mai specificat ca, din cauza inflatiei crescute si a controalelor stricte de convertire monetara, filialelor din Venezuela ale companiilor aeriene le este imposibil sa-si converteasca incasarile (obtinute in bolivari-moneda nationala a Venezuelei) in dolari si sa le trimita sediilor centrale, relateaza BBC News, citat de Mediafax.

Venezuela se confrunta cu o criza economica dura, dupa ce pretul petrolului a inregistrat o scadere foarte mare, fiind principala sursa de venit a tarii. In aceste conditii, inflatia a ajuns la peste 400%, ducand la o lipsa acuta de alimente si bunuri de consum de baza.

Intr-un comunicat emis, compania a anuntat ca "vom fi nevoiti sa suspendam cursele dintre Caracas si Frankfurt incepand cu 18 iunie".

Lufthasa a specificat si ca cererea pentru zboruri internationale spre Venezuela a scazut in 2015 si in primul sfert al acestui an. Cu toate acestea, a precizat ca zborurile pe aceasta ruta vor fi reluate in viitorul apropiat.

Controalele stricte de convertire monetara au fost impuse in Venezuela in 2003 de presedintele la acea data, Hugo Chavez. In urmatorii doi ani, aceste masuri au devenit si mai restrictive, ceea ce a obligat companiile aeriene sa-si reduca activitatile in tara.