Autoritatile mexicane au anuntat vineri validarea extradarii baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman in Statele Unite, primind garantii ca nu va fi condamnat acolo la pedeapsa cu moartea, informeaza Reuters si AFP, citand un comunicat al Ministerului mexican de Externe, potrivit Agerpres.

Joaquin El Chapo GuzmanFoto: Captura YouTube

Ministerul "l-a informat astazi pe Joaquin Guzman Loera... in legatura cu acordurile prin care guvernul Mexicului aproba extradarea sa internationala catre guvernul Statelor Unite" pentru a fi acolo judecat, potrivit comunicatului, in timp ce narcotraficantul dispune de 30 de zile pentru a face apel.

Nu este clar cand va fi transferat Guzman, dar ministerul a declarat ca el va comparea in fata unor tribunale federale din Texas si California, noteaza Reuters.

"El Chapo", asa cum este cunoscut, a fost seful cartelului de droguri Sinaloa si unul dintre cei mai cautati baroni de droguri din lume pana cand a fost capturat in ianuarie, la sase luni dupa ce a evadat dintr-o inchisoare de inalta securitate din centrul Mexicului printr-un tunel.