In total, 11 muncitori si-au pierdut viata intre 2013 si 2016 la Rio de Janeiro pe santierele pentru Jocurile Olimpice, a anuntat luni inspectia muncii din statul Rio, citata de AFP, transmite Agerpres.

"Este un numar ingrijorator. Cu incepere din 2013, s-au inregistrat 11 morti in jurul lucrarilor olimpice", intre instalatiile pentru JO si transformarile urbane cum ar fi lucrari la artere rutiere si muzee, a afirmat responsabilul pentru inspectia muncii, Robson Leite.

"Cu ocazia lucrarilor pentru Mondialul de fotbal din 2014, au fost opt morti in toata Brazilia (12 orase gazda) si numai la Rio avem 11 morti", a mentionat Robson Leite.

Numarul total al victimelor pentru Rio-2016 se regaseste in paginile unui raport dat publicitatii luni de inspectia muncii cu scopul de "a atrage atentia pentru a sensibiliza autoritatile in legatura cu securitatea muncii si a evita noi accidente", a adaugat el.

Unele santiere pentru Jocurile Olimpice din 2016, cum este noua linie de metrou unde au murit trei muncitori, sunt in intarziere, iar inspectia muncii si-a exprimat ingrijorarea ca accelerarea lucrarilor va provoca noi victime.

"Nu trebuie ca muncitorii sa aiba zile extenuante. Vom suspenda santierele", daca se va intampla asa ceva, a atras atentia Robson Leite.