Un avion militar rus a deschis focul spre un bombardier israelian, in spatiul aerian sirian, afirma surse din cadrul armatei israeliene, dar Presedintia Rusiei a comunicat ca "informatiile sunt departe de realitate", informeaza Mediafax.

Conform site-ului israelian Ynetnews.com, un avion de vanatoare rus ar fi deschis focul de doua ori spre o aeronava israeliana, in spatiul aerian sirian. Sursele citate de presa israeliana nu au dezvaluit cand a avut loc presupusul incident.

In plus, in urma cu cateva zile, un alt avion rus s-ar fi apropiat periculos de un bombardier israelian, tot deasupra Siriei.

Informatiile au fost dezvaluite in contextul vizitei la Moscova a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Intrebat despre incidente, Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a declarat: "Informatiile aparute in presa israeliana sunt departe de realitate".

Insa Benjamin Netanyahu a confirmat ca "au existat probleme" privind libertatea de circulatie a aeronavelor militare israeliene in spatiul aerian sirian.

Israelul intentioneaza sa intensifice cooperarea militara cu Rusia, a declarat joi premierul Benjamin Netanyahu, in timpul vizitei oficiale la Moscova, unde se intalneste cu presedintele rus, Vladimir Putin.

Israelul si Rusia au coordonat, in ultimele luni, activitatile militare efectuate in Siria, pentru evitarea incidentelor.