La doi ani dupa rapirea la Chibok (nord-estul Nigeriei) a 276 de eleve de liceu de catre Boko Haram, aceasta organizatie islamista a trimis o "dovada de viata" sub forma unei inregistrari video, a informat miercuri postul american de informatii CNN, citat de AFP si Agerpres.

Aceasta inregistrare arata vreo 15 fete acoperite cu un hijab negru, care isi spun numele, declara ca au fost rapite la Chibok si precizeaza data inregistrarii, 25 decembrie, potrivit CNN.

Doua mame au afirmat ca si-au recunoscut fata printre cele 219 tinere disparute de la 14 aprilie 2014, iar cele 15 adolescente au fost identificate, in principal de una dintre colegele lor.

Este prima inregistrare video care duce la concluzia ca unele dintre fetele rapite sunt in continuare in viata, dupa cea difuzata de Boko Haram in mai 2014.

Ministrul informatiilor din Nigeria a afirmat ca tinerele "nu par sa fie deloc stresate" si ca s-au inregistrat "putine schimbari in aspectul lor fizic".

El a refuzat insa orice comentariu legat de stadiul discutiilor cu Boko Haram, care doreste sa schimbe ostaticii contra unor islamisti aflati in inchisorile nigeriene.

Potrivit informatiilor de care dispune AFP, membri ai Boko Haram ar fi intrat in contact la jumatatea lui ianuarie cu guvernul, solicitand discutii despre un posibil schimb de prizonieri.