Teroristii ISIS au incercat sa creeze arme chimice si spera ca intr-o zi sa le foloseasca pentru a ataca Europa. Abdelhak Khiame, seful departamentului contra-terorism din Maroc, sustine ca serviciul sau a dejucat 25 de comploturi ISIS in tara sa numai in ultimul an - inclusiv unul in luna februarie care implica gazul mustar, scrie Daily Mail.

Celula ISIS, care s-a aprovizionat din Libia vecina, a planificat atacuri chimice pe patru orase sia lansat un avertisment sinucigas cu bomba, a spus oficialul.

El a declarat pentru The Sun: "Este foarte posibil ca Daesh sa foloseasca aceasta metoda pentru a lovi Marea Britanie si alte tari din UE. Are deja brigazi de copii si stim ca ii antreneaza in taberele lor ca sa-i le foloseasca in atacuri teroriste in Europa. In ceea ce priveste armele chimice, am vazut cat de usor le este se le pregateasca. Substantele folosite intr-un complot dejucat in luna februarie, in Maroc sunt disponibile in magazinele din toata Marea Britanie, peste tot in Europa".

Biroul Central de Investigatii Judiciare condus de Khiame crede ca grupul, prins in februarie a incercat sa creeze gaz de mustar, care produce leziuni imediate, severe, ale tractului respirator, pielii şi ochilor. De asemenea, el pretinde ca a fost doar unul dintre cele 25 de comploturi dejucate in Maroc in ultimul an.

Luna trecuta a aparut Fortele Speciale din SUA l-au capturat pe seful armelor chimice ISIS care a recunoscut grupul intentiona sa foloseasca gazul mustar in viitoarele atacuri. Prinderea sa a fost confirmata de un oficial american.