Aproape o mie de persoane, potrivit politiei, dintre care sute de migranti, majoritatea afgani, au manifestat miercuri seara la Atena cerand "deschiderea frontierelor" si denuntand conditiile mizerabile ale sederii lor in Grecia, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"We want freedom" (Vrem libertate), "Open the borders" (Deschideti frontierele), "We want justice" (Vrem dreptate) scandau in limba engleza manifestantii, majoritatea veniti din Pireu, portul din apropierea Atenei unde ei si-au instalat tabara de cateva saptamani.

Manifestatia a fost organizata de grupuri de stanga care ii sustin pe migranti si de Miscarea impotriva amenintarii rasismului si fascismului (Keerfa).

Manifestam "impotriva fortaretei Europa si inchisorii Grecia", era scris pe un banner.

De la inchiderea, la inceputul lunii martie, frontierei Macedoniei, tara vecina cu Grecia, mii de migranti sunt blocati in Grecia. Potrivit cifrelor oficiale, mai mult de 51.000 se afla in prezent in tara dintre care 11.300 in tabara sordida de la Idomeni, aproape de granita greco-macedoneana, si 5.800 in Pireu, aminteste France Presse.

Grecia abia face fata numarului de migranti si refugiati ce continua sa soseasca zilnic in insulele ei plecand de pe coastele Turciei din apropiere.

In ciuda acordului semnat la 20 martie intre UE si Turcia vizand oprirea fluxului de migranti spre Europa, sute de persoane sosesc zil