Zeci de persoane au fost ucise sau ranite intr-o serie de raiduri aeriene efectuate, sambata, asupra orasului Raqqa din nordul Siriei, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de Reuters.

Observatorul sirian, organizatie ce isi are sediul in Marea Britanie, dar care dispune de o vasta retea de surse medicale pe intreg teritoriul tarii aflate in razboi, mentioneaza ca printre morti se numara femei si copii si ca peste 60 de oameni au fost raniti.

OSDO nu precizeaza insa daca fortele siriene sau cele ruse au efectuat raidurile.

Un acord de incetare a ostilitatilor a intrat in vigoare in urma cu trei saptamani, reducand din violente, dar fara a opri luptele, in timp ce negocierile de pace continua la Geneva.

Acordul nu ii include pe militantii Al-Qaeda sau ai Statului Islamic, a caror capitala de facto in Siria este Raqqa.

UPDATE: Cel putin 39 de civili ucisi in raidurile asupra Raqqa (OSDO)

Cel putin 39 de civili, intre care sapte femei si cinci copii, au fost ucisi in raidurile efectuate sambata asupra Raqqa, a anuntat ulterior OSDO, citat de AFP.

"Raidurile au fost efectuate fie de regimul sirian, fie de aviatia rusa", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, dupa ce cu o zi in urma anuntase moartea a 16 civili in raiduri similare asupra orasului.