Presedintele american George W. Bush a vorbit deschis despre problemele pe care le-a avut in trecut cu alcoolul si a povestit, intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC News, despre eforturile pe care le-a facut pentru a renunta la acest viciu, relateaza Novinite.com.

"Nu cred ca as fi ajuns aici daca nu as fi renuntat la consumul de whiskey, bere, vin si alte bauturi", a declarat Bush intr-un interviu acordat postului american de televiziune ABC News. Liderul de la Casa Alba a precizat ca s-a lasat de baut de mai bine de 20 de ani, dupa ce a realizat ca alcoolul ii afecta relatiile cu familia.

"Am baut prea mult intr-o seara, iar a doua zi nu am mai baut deloc. Atunci am decis sa renunt la alcool si nu am mai consumat din 1986", a adaugat presedintele american. El a declarat ca problemele pe care le avea cu bautura nu erau grave, insa a avut nevoie de ceva timp pana sa renunte de tot.

"Nu eram un betiv de genul celor care nu se pot tine pe picioare, insa tot a fost greu sa renunt deodata la bautura", a explicat Bush.

In aceiasi zi in care a acordat interviul pentru ABC, presedintele Bush a incurajat o adolescenta sa renunte la droguri, subliniind ca si el a fost candva nevoit sa lupte cu dependenta de acool. "Am incercat sa o incurajez si sa-i arat ca si alte persoane, care sunt celebre acum, s-au confruntat cu acest gen de probleme", a explicat liderul de la Casa Alba.