O femeie din Marea Britanie, primul pacient care primeste vaccin anticancer
Cercetatorii au conceput vaccinul pentru a incuraja sistemul imunitar sa reactioneze impotriva unei parti a celulei canceroase care ii permite sa se multiplice in continuu, fara sa moara. Kelly Potter, care locuieste in Beckenham a fost repartizata pentru teste cu vaccin anticancer la Guy's Hospital din Londra, pentru ca boala i-a afectat si alte zone ale corpului.
"Sa fiu parte a acestui studiu, mi-a schimbat viata in bine. A fost o experienta foarte pozitiva si foarte interesanta. Ma simt onorata sa fiu implicat. Am obtinut cel mai bun tratament la Guy", a spus pacienta.
Prima doza de vaccin i-a fost administrata pe 9 februarie, iar pana acum a mai primit sapte doze. Doctorii au avertizat-o ca ar putea sa aiba simptome asemanatoare gripei, dar nu le-a avut, spune Kelly.
Vaccinul contine un mic fragment de proteina din enzima numita telomeraza umana transcriptaza inversa (hTERT), care permite celulelor canceroase sa se divida continuu. Prin injectarea acestui antigen in sange, sistemul imunitar este stimulat sa genereze anticorpi care vor ataca doar celulele canceroase, lasand intacte celulele normale si sanatoase, sustin medicii britanici.
"Sunt foarte putine tumori solide care nu ar raspunde unui astfel de tratament. Este un test in prima sa faza, dar suntem increzatori ca este sigur. Dar, pentru a vedea daca este sau nu eficient trebuie sa asteptam", a declarat James Spicer, cercetator sef la Centrul de Cercetari St.Thomas din Londra.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Nu pe asta se bazeaza experimentul lor, care de altfel, e genial. Au luat o tulpina de virus, pe care au modificat-o genetic asa incat sa se replice doar in interiorul celulelor tumorale, nu si in cele sanatoase. Astfel ca virusul ataca celula canceroasa, care va atrage sistemul imunitar, deoarece cancerul va emite un semnal viral care va atrage celulele imunitare, si astfel celulele canceroase care au fost colonizate de virus, vor muri.
De ce publicati o stire fara sa o intelegi, doar traducand cateva fragmente care vi se par voi importante.
Unde o sa ajunga jurnalismul din Romania? Eu una ma enervez in fiecare zi cand citesc stirile voastre. Populatia e prost informata.
Semnat, un medic cercetator din Franta,