Miscarea Cinci Stele din Italia, formatiunea anti-establishment a fostului actor de comedie italian Beppe Grillo, a cerut unui membru al partidului, primarul unei localitati din districtul Napoli, sa demisioneze dupa ce politia a demarat o ancheta privind finantarea campaniei electorale. Rosa Capuozzo, primar al localitatii Quarto, o suburbie din Napoli, este acuzata ca si-ar fi finantat campania electorala cu bani primiti de la mafie, scrie Reuters.

Scandalul reprezinta o mare rusine pentru Miscarea Cinci Stele, al doilea partid din Italia, care si-a construit succesul pe o imagine curata, anti-establishment, criticand scandalurile de coruptie repetate care au patat imaginea partidelor traditionale.

Rosa Capuozzo, primarul din Quarto, suburbie din Napoli, nu este urmarita penal in acest caz si sustine ca nu este vinovata. Ea a declarat insa ca "are in vedere" apelul lansat de conducerea Miscarii Cinci Stele privind demisia sa.

Cu toate ca localitatea Quarto are doar 40 de mii de locuitori, scandalul risca sa aiba implicatii mari la nivel national inaintea alegerilor locale care au loc in aceasta primavara in cateva orase mari din Italia, precum Roma, Milano si Napoli.