Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a numit miercuri un nou guvern ce va trebui sa faca fata crizei economice si unui parlament dominat in mare masura de opozitie, informeaza Reuters si AFP.

"Am decis sa formez aceasta echipa pentru a incepe astazi o noua dinamica in lucrul cu poporul si a infrunta grava situatie economica" a tarii, a anuntat seful statului la radio si televiziune.

Intr-un lung discurs catre natiune, liderul socialist a numit doua cadre universitare in posturi economice cheie, pe Rodolfo Medina ca ministru de finante si Luis Salas la conducerea noului Minister pentru productivitate economica, in timp ce confruntarea se intensifica intre guvernul sau si noul parlament dominat de opozitie, potrivit Agerpres.

Venezuela lovita de recesiune are cea mai mare inflatie din lume si sufera de lipsuri pe scara larga de produse de baza, aminteste Reuters.

Socialistii la putere dau vina pe scaderea pretului petrolului si un asa-zis "razboi economic" condus de dusmanii lor, dar oponentii afirma ca 17 ani de politici disfunctionale, inclusiv controlul preturilor si al valutei, sunt responsabili.