Masuri speciale de securitate au fost luate cu ocazia Revelionului in multe zone din lume, in principal in tarile Uniunii Europene, in Statele Unite, Canada si Turcia, pe fondul riscurilor teroriste, ceremoniile programate la Bruxelles fiind anulate din cauza unui complot islamist, informeaza Mediafax.

Militar in BruxellesFoto: Hotnews

Atacurile teroriste de amploare comise in cursul anului 2015 de reteaua terorista Stat Islamic au generat temeri privind securitatea manifestarilor programate de Revelion.

Autoritatile belgiene au anulat ceremoniile in aer liber programate de Revelion in centrul Bruxellesului, arestand sase militanti islamisti.

Masuri speciale de securitate au fost luate in centrul Parisului, unde pe 13-14 noiembrie teroristii au omorat 130 de persoane, dar si la Londra, Roma, Berlin, Viena si Bucuresti.

Circa 11.000 de agenti ai serviciilor de securitate vor patrula in centrul Parisului, iar 3.000 in capitala Marii Britanii.

La New York au fost mobilizati 6.000 de agenti de politie pentru ceremoniile din zona Times Square, unde sunt asteptate aproximativ un milion de persoane de Revelion. Agentii vor avea arme de foc de mare capacitate, detectoare de dispozitive radioactive si caini utilitari pentru depistarea bombelor, potrivit NBC News.

In Turcia, autoritatile au arestat miercuri seara doi membri ai retelei teroriste Stat Islamic care intentionau sa comita un atac la Ankara de Revelion.