Un rus de origine cecena a fost desemnat miercuri de anchetatori drept unul dintre organizatorii uciderii opozantului Boris Nemtov, urmand sa fie deschisa o ancheta impotriva lui, dar si a altor persoane, relateaza AFP.

"Rouslan Moukhadinov este unul dintre sponsorii si organizatorii acestei crime si face obiectul din noiembrie 2015 al unui mandat de cautare international", a indicat comitetul de ancheta intr-un comunicat. "O ancheta separata va fi deschisa impotriva lui si a altor persoane inca neidentificate", a adaugat comitetul, scrie Agerpres.

Potrivit organizatiei de opozitie Open Russia, Moukhoudinov a servit in batalionul "Sever" al fortelor speciale cecene, format in special din soldati loiali lui Ramzan Kadarov, in sud-vestul Rusiei.

Justitia rusa spera sa incheie in ianuarie principala parte a anchetei privind asasinarea lui Boris Nemtov, ucis de patru gloante, in apropiere de Kremlin, la 27 februarie.

Cinci suspecti, originari din regiuni rusesti cu majoritate musulmana, din Cecenia si Ingusetia, au fost arestati la sfarsitul lunii martie pentru aceasta crima si inculpati pentru "ucidere la comanda". Principalul suspect este Zaur Dadaiev, un fost politist cecen, el insusi fost membru al batalionului "Sever". Anchetatorii rusi au emis ipoteza unei 'piste islamiste' in asasinarea lui Boris Nemtov, din cauza sprijinului acestuia pentru saptamanalul francez Charlie Hebdo, tinta unui atentat comis de jihadisti.