Emblematica Piata Rosie din Moscova, loc traditional de petrecere a Revelionului, va fi pentru prima oara inchisa publicului in acest an, au anuntat luni oficiali din primaria orasului, pe fondul temerilor legate de atentate in capitala rusa, scrie AFP.

Piata gazduieste in general zeci de mii de rusi si turisti care sarbatoresc Noul an in sunetul clopotelor Kremlinului vecin, dar in acest an politia va bloca intrarile, a avertizat seful departamentului pentru securitatea orasului, Alexei Maiorov, citat pe site-ul primariei.

Autoritatile au explicat aceasta masura fara precedent prin organizarea concertului de Anul nou, difuzat in direct de televiziunea publica. Doar un public restrans va putea sa asiste, oamenii urmand sa fie preselectati de autoritatile locale.

Piata Rosie, una dintre principalele destinatii turistice din Rusia, este marginita de zidurile Kremlinului, resedinta oficiala a presedintelui rus, si de celebrul magazin Gum. Ea adaposteste mausoleul lui Lenin.

Decizia intervine in contextul in care autoritatile au intarit masurile de securitate la Moscova, dupa atentatele care au afectat o cursa ruseasca charter in Egipt si cele din Paris, din 13 noiembrie. Rusia este una dintre tarile care efectueaza lovituri aeriene impotriva gruparii Statul Islamic in Siria.

"Nu e un secret ca Moscova constituie o tinta pentru teroristi", declara recent primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Recent, au fost amplasate detectoare de metale la intrarea in centrele comerciale iar paznicii parcarilor pot de acum sa controloze masinile suspecte.