Presedintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi necesitatea ca bugetul Federatiei Ruse pentru 2016 sa fie "ajustat" din cauza scaderii preturilor la energie, anunta Tass. Reamintim ca bugetul rus este dependent de incasarile din vanzarea de materii prime energetice, al caror pret a scazut dramatic in acest an.

HotNews.roFoto: Hotnews

LIVEVIDEO Conferinta de presa a lui Vladimir Putin:

Putin a mai spus, intr-o conferinta de presa, ca un pret de 50 de dolari/barilul de petrol in 2016 ar fi prea optimist.

Bugetul Federatiei Ruse a suferit lovituri puternice in ultimii doi ani, dupa anexarea ilegala a Crimeei si implicarea fatisa, dar niciodata asumata, in razboiul cu Ucraina. Rusia sufera atat dinc auza sanctiunilor internationale, dar si din cauza prabusirii preturilor la petrol si gazele naturale.

Harta Rusiei din conferinta de presa include Crimeea:

Principalele declaratii facute de Vladimir Putin

BUGET

Guvernul, tinand cont de valoarea exporturilor, se asteapta la o crestere economica de 0,7% in 2016, urmata de 1,9% in 2017 si de 2,4% in 2018.

Vreau sa atrag atentia ca totul este calculat la un pret al petrolului de 50 de dolari pe baril. Acum, data este mai mica si volatilitatea este foarte mare.

Nu ne vom grabi sa facem schimbari in buget precum reduceri la cheltuielile sociale. Totusi, guvernul, desigur, s-a pregatit pentru diferite scenarii.

INVESTITII

"Investitorii, intelegand realitatea economiei noastre, incep sa arate interes in a lucra la noi"

PRETUL PETROLULUI

"Am calculat bugetul pe anul viitor la o cotatie de 50 de dolari pe baril. Este o evaluare foarte optimista azi. Acum este deja 38 de dolari. De aceasta va trebui sa corectam cate ceva aici"

CRIZA ECONOMICA

"Economia Rusiei a depasit criza. Cel putin varful crizei"

In curs de actualizare